Pozrite si premenu balkóna Rebeky z blogu Fresshion

K zmene balkóna vám veľa netreba. Príjemná podlaha, ktorá dodá vášmu balkónu šmrnc a oživí ho je určite skvelou voľbou ako začať. Veď ako je to vo všetkom, začať treba vždy od podlahy.
K nej stačí doladiť dizajnové kresielka či terasové sedenie, rastliny a obľúbené kvety… a parádny balkón je na svete.

GUMI - drevene dosky

Mnohé developerské projekty alebo byty predávajú realitní agenti v holom stave alebo v základom štandarde. Pritom zabúdajú na to, že podlaha na balkóne by nemala ostať bez povšimnutia. Podobne na tom bola aj Rebeka spolu so svojim priateľom, ktorí si kúpili byt v bratislavskej novostavbe. Rebeka sa už roky stará o svoj blog Fresshion a dizajnové fotky jej veru ani náhodou nie sú cudzie. No pre jej balkónové stylingy veru neboli veľmi zaujímavé, kým bol balkón v pôvodnom stave s klasickou fádnou sivou podlahou. Tento rok k nim pribudne bábätko, a preto sa rozhodli, že chcú všetko zo svojho „to do listu“ postíhať ešte pred jeho narodením. Rozhodli sa zmeniť celý svoj balkón a prerobiť ho na vlastnú oázu pokoja.

Pozrite sa spolu s nami, ako si pri svojej zmene počínali…

Ak je niečo, na čo sa po zime výnimočne teším, tak je to určite balkónová sezóna. U nás sa totiž na balkóne (vždy keď to počasie dovolí) raňajkuje, obeduje aj večeria, leňoší, číta, vo veľkom pestuje, kávičkuje, kecá a vysedáva do noci. Jednoducho balkónová pohodička so všetkým čo k tomu patrí! A túto sezónu sme sa rozhodli, že si tú pohodičku vylepšíme novou podlahou. Vždy som chcela bývať v byte s parketami, tak som si tento malý sen zatiaľ splnila aspoň na balkóne, kde sme si s mojim milým minulý víkend sami poskladali  parádnu drevenú podlahu GUMI deck.

Keď sme prišli na ten ízy-pízy grif ako jednoducho podľa návrhu ukladať dosky
a gumové konektory, ktoré ich spájajú, išlo nám to už pekne od ruky a za jednu slnečnú sobotu sme mali celú podlahu hotovú! Dokonca sme nemuseli žiadne dosky ani rezať, aby nám pasovali k zábradliu či do výklenkov pri oknách, pretože vďaka rôznym dĺžkam jednotlivých kúskov nám podlahu navrhli skoro na centimeter presne. A pasuje to, hurááá!

Vo videu uvidíte, že to klikanie a skladanie je naozaj bezproblémové a ak by vás náhodou neoslovil tento parketový vzor, na výber je aj kopec iných (a jednoduchších). My sa už týždeň nevieme nabažiť toho neuveriteľne príjemného a útulného pocitu, ktorý táto drevená podlaha vniesla na náš balkón, kde sa teraz cítime lepšie ako v obývačke a trávime tam ešte viac času než predtým. A pozrite ako krásne tam pasujú moje vysnívané kresielka! Posledných pár rokov som o nich iba rozprávala a ukladala si ich fotky na pintereste, no konečne sme sa hecli, máme ich doma a musím povedať, že sú ešte pohodlnejšie ako som si myslela. Teším sa, keď sa nám poriadne rozrastie aj tá naša balkónová džungľa a bude to tu kvitnúť o 106. Ach, naozaj by som nemohla bývať bez balkóna…

Všetko nájdete zhrnuté aj v krátkom videu.